Onzekerheid bij Chelsea: geruchten over verbanning Abramovich

26 februari 2022, 11:38   Bijgewerkt: 26 februari 2022, 11:59

De zorgwekkende situatie in Oekraïne, dat deze week werd binnengevallen door Russische troepen, is ook binnen veel voetbalclubs een thema. Al helemaal bij Chelsea, aangezien eigenaar Roman Abramovich volgens sommigen een goede band zou hebben met de Russische president Vladimir Poetin. Trainer Thomas Tuchel vertelde dat er binnen Chelsea veel onzekerheid heerst.

Tuchel schoof aan bij de persconferentie om vooruit te blikken op de finale van de League Cup tegen Liverpool, maar erkende zelf ook niet om de situatie heen te kunnen. "Voor mij, voor mijn staf, voor de spelers, voor iedereen hier is het verschrikkelijk", werd hij geciteerd door de BBC. "Niemand had dit aan zien komen. Het voelt onwerkelijk. Het overschaduwt onze voorbereiding op de finale." 

"Het brengt ook veel onzekerheid met zich mee. Nog veel meer voor alle mensen en families die echt bij de oorlog betrokken was. Onze gedachten gaan uiteraard uit naar hen, dat is absoluut het allerbelangrijkst", benadrukte de Duitser. "Ook voor de club en het Verenigd Koninkrijk zorgt deze situatie voor veel onzekerheid. Daarom is het ook niet zinvol voor mij om er commentaar op te geven."

Abramovich

De onzekerheid bij Chelsea gaat onder meer over Abramovich, die volgens geruchten zelfs verbannen zou kunnen gaan worden uit Engeland. "We zijn ervan op de hoogte, maar we hebben niet zoveel informatie als jullie misschien denken", aldus Tuchel. "Ik denk ook dat het team, de staf en ook ikzelf het recht hebben om ons op de sport te richten en niet met de politiek te bemoeien. Dat is niet omdat we ons verstoppen. De situatie is verschrikkelijk, dat is duidelijk. Maar laten we iets geduldiger zijn en afwachten, dan kunnen we kijken waar we mee te maken krijgen en hoe we ons kunnen aanpassen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen