"De Jong heeft de pech dat Messi dit drie keer in de week deed"

26 februari 2022, 10:16

Met onder meer twee doelpunten in twee wedstrijden was Frenkie de Jong afgelopen week belangrijk voor FC Barcelona. Vooral zijn treffer tegen Napoli was een bijzonder mooie en maakte dus veel indruk. Toch denkt René van der Gijp dat er in Barcelona nog meer van de middenvelder verwacht wordt.

"Wij hebben altijd gezegd: het is een absolute wereldspeler", begon Van der Gijp in VI Vandaag. "Hij heeft alleen de pech dat er de afgelopen veertien jaar een rondliep die dit drie keer in de week deed", doelde hij op Lionel Messi. "Eigenlijk moet je dat parkeren. Dit was toen, dit kan niemand meer. Dit was eenmalig."

Toch denkt Van der Gijp dat er voor De Jong wel nog stappen te zetten zijn. "Messi deed dit drie keer in de week, maar hij heeft ook nog vijfjes en zesjes ertussen. Messi was altijd een acht of een negen. Dat verwachten ze eigenlijk ook van hem. Hij zou het wel iets vaker moeten laten zien. Op een gegeven moment moet hij er van de tien wedstrijden, acht zo spelen."

Van der Gijp leek het vooral te hebben over het scorend vermogen van de oud-Ajacied. In La Liga staat hij nu op drie treffers en zijn prachtgoal tegen Napoli was zelfs pas zijn eerste Europese doelpunt ooit.

Zie ook: Must see: Frenkie maakt ab-so-lu-te wereldgoal tegen Napoli

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen