Racisme-incident hakt erin: "Hij stond in tranen onder de douche"

26 februari 2022, 09:16

FC Dordrecht-verdediger Seydine N'Diaye was vrijdagavond flink aangeslagen nadat hij vanuit het supportersvak van MVV racistisch werd bejegend. Dat vertelde Hans de Zeeuw, algemeen directeur van de thuisploeg, aan het Algemeen Dagblad

De wedstrijd tussen FC Dordrecht en MVV liep al bijna ten einde toen het incident plaatsvond. Scheidsrechter Richard gaf N'Diaye in eerste instantie nog geel toen hij het aankaartte. Daarna werd pas duidelijk wat er precies aan de hand was. De wedstrijd werd bij een 3-1 stand gestaakt, waarna de spelers nog één keer terugkeerden op het veld om een statement te maken tegen racisme en discriminatie.

"Dit is een grote schaduw over deze overwinning", zei De Zeeuw. "Vanuit het vak met MVV-supporters werden oerwoudgeluiden richting Seydine gemaakt en die was daardoor helemaal van streek. Die jongen stond in tranen onder de douche en daar kan ik me alles bij voorstellen. Het statement dat de spelers met elkaar gemaakt hebben was het beste gebaar dat gemaakt kon worden: een signaal tegen racisme en discriminatie. Eigenlijk moeten we dit soort gasten die zoiets doen, terwijl er bij hun eigen ploeg ook donkere spelers rondlopen, geen podium geven en doodzwijgen. Maar het is wel gebeurd." 

KNVB

Inmiddels is er vanuit verschillende kanten op het voorval gereageerd, zo ook door KNVB-directeur Marianne van Leeuwen. "Voetbal verbindt in Nederland miljoenen mensen met zeer uiteenlopende achtergronden. Die verbindende kracht maakt het voetbal uniek, maar ook kwetsbaar voor racisme en discriminatie. Daarom moeten we met iedereen die van voetbal houdt racisme en discriminatie veroordelen en bestrijden. Het is walgelijk, kwetsend en schadelijk en hiervoor is geen plek in het voetbal. Wij zijn trots op de reactie van de spelers", luidde haar statement op de website van de KNVB.

MVV

MVV gaf op de clubwebsite aan 'stellig afstand te nemen van racisme'. 'MVV benadrukt met kracht dat er voor racisme geen plek is binnen onze club en het voetbal in het algemeen. Niet alleen nemen we afstand van racisme, mocht er inderdaad iets racistisch geroepen zijn vanuit het MVV-vak tegen de betreffende speler, dan zullen er tegen de persoon in het MVV-vak direct passende maatregelen genomen worden. MVV zal met alle betrokken partijen een onderzoek instellen.'

Lees ook: FC Dordrecht - MVV gestaakt wegens racistische geluiden uitvak

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen