Koploper FC Volendam haalt uit; Emmen blijft in spoor met zege

25 februari 2022, 21:56

FC Volendam heeft goede zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Wim Jonk was in eigen huis met 4-1 te sterk voor hekkensluiter Helmond Sport. Door de driepunter is Eredivisievoetbal in het vissersdorp weer een stukje dichterbij gekomen.

Volendam zal zijn geschrokken van het goede begin dat de nummer laatst op de mat legde. Helmond kwam vurig uit de kleedkamer, maar zag haar enthousiasme direct worden afgestraft. Na vijf minuten vuurde Robert Mühren de openingstreffer tegen de touwen, in de tiende minuut kopte de goaltjesdief een hoekschop binnen. Voor Mühren kwam daarmee een einde aan een reeks van vijf duels zonder treffer.

Al voor rust liep Volendam uit naar een 4-0 voorsprong, door treffers van Gaetano Oristanio en Boy Deul. In de tweede helft nam de koploper gas terug en wist Illias Breugelmans de eretreffer op zijn naam te zetten. Volendam blijft door de zege nog altijd op een goede marge van de achtervolgers.

FC Emmen - Jong Ajax 2-1

Een van die achtervolgers is FC Emmen, dat in eigen huis aantrad tegen Jong Ajax. De ploeg van coach John Heitinga nam brutaal de leiding tegen de nummer twee van de Eerste Divisie. Sontje Hansen was het die de Amsterdammers in de slotminuut van de eerste helft aan de leiding bracht. Na de pauze zette de thuisploeg de wedstrijd naar de hand en werd het door twee treffers van Reda Kharchouch 2-1. Grote smet voor Emmen is het uitvallen van spits Mart Lieder, die een op het oog zware blessure heeft opgelopen en minutenlang moest worden verzorgd.