Kieft steunt bekritiseerde Pasveer: "Ten Hag is geen Schmidt"

25 februari 2022, 20:59

Wim Kieft vindt niet dat Ajax-trainer Erik ten Hag moet overwegen om Remko Pasveer te passeren voor André Onana. In zijn column voor De Telegraaf stelt de oud-voetballer dat hij zo'n besluit niet van Ajax-coach Erik ten Hag verwacht.

Na het Champions League-duel bij Benfica van woensdag (2-2) kreeg Pasveer veel kritiek te verduren. Bij de eigen goal van Sébastien Haller maakte de voormalig Vitessenaar geen goede indruk en bij de 2-2 verwerkte hij een schot niet goed. 'Toch heeft hij het sinds zijn blunder bij de eerste groepswedstrijd tussen Sporting Portugal en Ajax goed gedaan en altijd een betrouwbare indruk achtergelaten', vindt Kieft.

Toch kan Kieft zich ook wel enigszins vinden in de kritiek. 'Zoiets heeft alles te maken met de kwaliteiten van Onana. Toch geloof ik niet dat Ten Hag zal twijfelen aan Pasveer', denkt Kieft. 'Hij is niet zoals Roger Schmidt bij PSV, die zijn keeper – Yvon Mvogo – op één duel afrekent en vervolgens terugvalt op zijn vorige keeper – Joël Drommel – die hij een week daarvoor keihard heeft laten vallen. Of Pasveer moet de komende wedstrijden van Ajax tegen Go Ahead Eagles, AZ en RKC zodanig in de fout gaan dat Ten Hag niet meer om Onana heen kan voor de return tegen Benfica.'

Pasveer heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2023. De verwachting is dat de Amsterdammers tijdens de aankomende transferperiode op zoek gaan naar een nieuwe, jongere sluitpost. Afgelopen winter zou de Nederlandse landskampioen in de markt zijn geweest voor Manchester United-goalie Dean Henderson, maar de keeper ontkende onlangs de transfergeruchten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen