Vitesse-directeur vraagt supporters zich te gedragen tijdens derby

25 februari 2022, 20:06

Vitesse-directeur Pascal van Wijk vraagt supporters van zijn club met klem om zich te gedragen bij de derby tussen Vitesse en NEC. Dat duel staat zondag om 12.15 uur op het programma in GelreDome.

Tijdens de laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen, moest de politie mermaals ingrijpen. Onder andere politiewagens werden vernield en er werd met vuurwerk gegooid. 'Houd het normaal. Moedig de club op een positieve manier aan en blijf binnen de perken. Natuurlijk is en blijft er rivaliteit, maar laat de strijd op het veld plaatsvinden', zegt Van Wijk op de clubwebsite.

Mochten supporters zich niet aan de regels houden, lonken pittige straffen voor Vitesse: 'Gebeurt dat niet, dan hangt de clubs een verbod op uitsupporters voor de komende edities boven het hoofd. Vitesse staat uiteraard voor het spelen met zowel thuis- als uitpubliek, maar wel in een omgeving waarin iedereen zich veilig en prettig voelt. Het zou enorm zonde en vervelend zijn als een kleine groep het voor de grote meerderheid zou verknallen.'

Vitesse won de uitwedstrijd in oktober met 0-1. Na afloop van dat duel stortte een deel van het uitvak in, toen supporters van de Arhnemmers de overwinning met de spelers wilden vieren. Vitesse moet winnen om in de race te blijven om de vierde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen