Oorlog in Oekraïne heeft mogelijk financiële gevolgen voor Ajax

25 februari 2022, 16:11

De Russische inval in Oekraïne heeft mogelijk financiële gevolgen voor Ajax, zo blijkt uit de halfjaarlijkse financiële verslaggeving van de Amsterdamse club. Ajax wacht nog op een totaalbedrag van 19,4 miljoen euro voor de transfers van Quincy Promes (Spartak Moskou), David Neres en Lassina Traoré (Shakhtar Donetsk).

Ajax verkocht Promes afgelopen zomer voor 8,5 miljoen euro aan Spartak Moskou. Door variabelen kan de transfersom nog met 2,5 miljoen euro oplopen. In dezelfde transferperiode deden de Amsterdammers zaken met Shakhtar Donetsk. Voor 10 miljoen euro werd Traoré verkocht aan de Oekraïense topclub. In januari nam Shakhtar Neres voor 12 miljoen euro (exclusief 4 miljoen euro aan bonussen) over van Ajax.

Voor de transfers van Promes, Neres en Traoré ontving Ajax bankgaranties van 15,1 miljoen euro van een bank uit Oekraïne. Door een derde partij uit Rusland werd een garantie van 4,3 miljoen euro afgegeven. Maar of Ajax het geld ooit nog gaat ontvangen, is door de ontstane oorlogssituatie onzeker. 'De impact van deze oorlog op een eventueel kredietrisico is op dit moment nog niet in te schatten', aldus Ajax.

Neres staat nog maar een paar weken onder contract bij Shakhtar Donetsk, maar wil Oekraïne liever gisteren dan vandaag verlaten. Met meerdere landgenoten vroeg hij de Braziliaanse regering deze week om hulp.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen