AZ-coach Jansen kijkt uit naar Europees tweeluik: "Indrukwekkend"

25 februari 2022, 15:55

AZ weet wat het te wachten staat in de achtste finales van de UEFA Europa Conference League. De Alkmaarders werden vrijdagmiddag gekoppeld aan het Noorse Bodø/Glimt. 

Een onbekende naam in het Europees voetbal. Maar wie denkt dat de weg naar de kwartfinales voor AZ daarmee open ligt, komt bedrogen uit. Glimt maakte indruk dit seizoen, versloeg het AS Roma van José Mourinho in de poulefase met 6-1 én schakelde in de play-off-ronde het Schotse Celtic uit. Een ploeg waar AZ eerder dit seizoen zelf nog door werd uitgeschakeld in de Europa League-play-off.  

"Ze hebben indrukwekkend gepresteerd in de poulefase en deze week hebben ze meer dan terecht Celtic uitgeschakeld", begint AZ-coach Pascal Jansen tegenover het Noordhollands Dagblad. "Dat geeft wel aan dat het een heel goed team is." AZ begint op donderdag 10 maart met een uitduel in Noorwegen, een week later wordt in Alkmaar duidelijk wie er als winnaar uit de strijd komt.

De spelers van AZ zagen de loting tijdens de lunch worden verricht. Vooral Hakon Evjen zal blij zijn geweest toen de Noorse landskampioen uit de koker kwam rollen en aan AZ werd gekoppeld. "Ik heb hem er nog niet naar gevraagd, want voor ons heeft de wedstrijd tegen Feyenoord nu de hoogste prioriteit", zegt Jansen daarover. Evjen verruilde Glimt in de winterstop van het seizoen 2019/20 voor een avontuur in de kaasstad. Waar Evjen in Noorwegen een dragende kracht was, is het hem in Alkmaar nog niet gelukt dezelfde status te veroveren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen