Schmidt ruikt kansen voor PSV na relatief gunstige loting

25 februari 2022, 14:17

Roger Schmidt is tevreden over de loting voor de achtste finale van de Conference League. Zijn club PSV werd in het Zwitserse Nyon gekoppeld aan FC Kopenhagen. Hoewel de Deense koploper in goede vorm steekt, denkt de Duitse oefenmeester dat zijn ploeg een goede kans maakt op het bereiken van de kwartfinales.

"Als wij twee goede dagen hebben, kunnen we deze tweestrijd winnen en de kwartfinale bereiken. Wil je iets speciaals realiseren in dit toernooi, dan moet je goed op je volgende tegenstander ingesteld zijn", aldus Schmidt tijdens een persmoment tegen het Eindhovens Dagblad. "We zitten nu in een fase van het toernooi waarin alleen nog goede ploegen in competitie zijn. Ook dit is een competitie met een mooie ambiance."

Bekijk hier: de volledige loting voor de Conference League

Komend weekend wacht voor PSV een ontmoeting met Sparta. "Phillipp Mwene proberen we nog klaar te stomen, maar misschien is dat niet realistisch. Sparta speelt thuis op kunstgras en we moeten goed nadenken over onze bezetting, omdat we na drie uitwedstrijden in zes dagen spelen. Het is een hele belangrijke fase nu voor ons in dit seizoen."

Waar Mwene een twijfelgeval, lijken Gakpo, Marco van Ginkel en Armando Obispo de wedstrijd tegen Sparta in elk geval te missen. Maxi Romero, André Ramalho en Ryan Thomas zijn er sowieso niet bij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen