Mooi nieuws bij Cambuur: Henk de Jong zet nieuwe stap in herstel

25 februari 2022, 13:08

Henk de Jong komt steeds dichterbij een volledig herstel nadat hij vorig jaar werd getroffen door een cyste in zijn hersenen. De oefenmeester bleef daardoor enkele weken thuis, maar is sinds dit jaar weer te zien op de bank van SC Cambuur. Vanaf komend weekend zal de coach zijn takenpakket opnieuw wat uitbreiden.

Dat bevestigt hij in gesprek met Voetbal International. De Jong zal komend weekend weer coachen langs de lijn en na afloop voor de camera's verschijnen voor interviews. Die taak was tot deze week toebedeeld aan zijn assistent Pascal Bosschaart. "Het gaat goed met me. Dit is de volgende stap en het voelt heel goed dat ik die kan zetten", zegt de coach tegen VI

Naast Bosschaart nam ook assistent Martijn Barto enkele taken over van de herstellende coach. "Dat hebben ze fantastisch gedaan, daar ben ik ze heel dankbaar voor", vertelt De Jong. "Ik heb een periode flink last gehad, maar ik krijg nu de juiste medicijnen. Bij sommige dingen moet ik mezelf nog in bescherming nemen, maar op de club en in mijn gezin ben ik weer de oude."

Met Cambuur beleeft De Jong een geweldige rentree in de Eredivisie. De Leeuwarders bezetten de keurige negende plaats en hebben daarmee zicht op deelname aan play-offs voor Europees voetbal. Zaterdagavond wacht de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen