Cijfers wijzen uit: Ajax heeft de beste verdediging van Europa

25 februari 2022, 11:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax maakt dit seizoen veel indruk in de competitie. Niet alleen door de doelpunten aaneen te rijgen, maar ook zeker door weinig tegengoals te incasseren. Het kreeg namelijk pas vijf doelpunten tegen in 23 Eredivisiewedstrijden. Van alle clubs uit de tien grootste competities, is Ajax op dat gebied de beste.

In alle competities kreeg Ajax zestien tegengoals in 34 wedstrijden, zeven in de Champions League en vier in de Johan Cruijff Schaal. Uit de cijfers van Transfermarkt blijkt dat geen club dat beter deed. Sterker nog, vijf van de zes clubs die volgen na Ajax met de minste tegengoals, speelden pas twintig wedstrijden. Dat betekent dat Ajax veertien wedstrijden meer speelde, maar minder goals tegen kreeg.

CSKA Moskou is de tweede beste ploeg op verdedigend gebied. De Russische club incasseerde evenveel doelpunten als Ajax (16) dit seizoen, maar speelde pas twintig duels. Red Bull Salzburg speelde wel meer dan dertig wedstrijden, maar kreeg al 24 treffers tegen. Ook Union Saint Gilloise (20 tegengoals in 30 wedstrijden), Sevilla (26 tegengoals in 36 wedstrijden) en Chelsea (28 tegengoals in 42 wedstrijden) scoren dit seizoen goed.

Lees ook: Wedstrijd Benfica voor Ajax financieel van groot belang

Dat betekent dat Ajax verhoudingsgewijs het best scoort. Daar zijn onder meer de bekritiseerde Remko Pasveer, Daley Blind, Lisandro Martinez, Jurriën Timber en de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/396486/mazraoui-kondigt-vertrek-aan-dit-is-een-mooi-moment/,_blank,vertrekkende] Noussair Mazraoui voor verantwoordelijk.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen