Van Bronckhorst glimt van trots: "Wauw, wij zijn een van hen"

25 februari 2022, 09:37

Giovanni van Bronckhorst kan zijn geluk niet op na het bereiken van de achtste finale van de Europa League met Rangers. De Schotten maakten donderdagavond het karwei af door op eigen terrein Borussia Dortmund op een 2-2 gelijkspel te houden.

Rangers verdedigde op Ibrox een 2-4 zege uit de heenwedstrijd. De Schotten kenden voor eigen publiek een goede start, maar toen Dortmund voor rust terugkwam tot 1-2 werd het toch nog even billenknijpen. "We wilden thuis niet verdedigen. We startten goed, maar hadden pech met de tegendoelpunten. In de rust moesten we wat veranderen. We speelden in de tweede helft in een ander systeem en dat pakte goed uit", aldus Van Bronckhorst na afloop.

Rangers knokte zich na rust terug tot 2-2 en gaf bovendien geen doelpunten meer weg, waardoor na het laatste fluitsignaal een feestje losbarstte in Glasgow. "Dit is een groot moment voor de club. Een keer winnen en gelijkspelen tegen Dortmund is een zeer goede prestatie. We zijn erg blij dat we door zijn naar de volgende ronde. Wauw, bij de laatste zestien zitten alleen nog maar topteams. We zijn blij dat we een van hen zijn."

Vrijdagmiddag verdwijnt Rangers in de koker voor de loting van de achtste finale. De Schotten zullen aan een van de groepswinnaars worden gekoppeld: Rode Ster Belgrado, Eintracht Frankfurt, Galatasaray, Bayer Leverkusen, Olympique Lyon, AS Monaco, Spartak Moskou, West Ham United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen