Roep om nieuwe keeper Ajax: "Dit kan eigenlijk niet meer"

25 februari 2022, 08:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Remko Pasveer heeft zich dit seizoen in de basis gespeeld bij Ajax. Na een wat weifelend begin, leek de doelman met de week beter te worden. Hij incasseerde slechts vijf tegentreffers in de competitie en speelde daarin een belangrijke rol. Tegen Benfica maakte hij echter een mindere indruk en dat kwam hem direct op flinke kritiek te staan.

Na de dopingschorsing van André Onana en de blessure van Maarten Stekelenburg, kwam de transfervrij van Vitesse overgekomen Pasveer onder de lat te staan. Bij VI Vandaag geeft Johan Derksen aan dat dat voor een topclub vrij armoedig is. "Ik vind het prachtig voor hem dat Pasveer op deze leeftijd nog leuk mee kan met Ajax, maar dit kan eigenlijk niet meer."

"Ajax moet zo snel mogelijk een topkeeper aantrekken, dat hoort nu eenmaal bij een topclub. Ik vond het er niet goed uitzien tegen Benfica.'' Rene van der Gijp is het met Derksen eens. "Als topclub moet je inderdaad een topkeeper hebben. En die hadden ze." Daarme doelt hij op Onana, die nog steeds onder contract staat, maar door zijn aflopende contract op de bank gehouden wordt.

Lees ookPasveer krijgt kritiek: "Waren geen blunders

Eerder werd de prestatie van Pasveer tegen Benfica bij Voetbalpraat van ESPN ook al bekritiseerd door Sjoerd Mossou. "Het waren geen blunders, maar de keeper hielp niet mee. Bij de eerste goal stond hij op zijn hakken, waardoor hij op de grond viel. Bij de tweede had hij een 'te harde hand'. Juist omdat het schot zo hard is, moet hij de bal een beetje meegeven zodat hij over gaat."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen