Wedstrijd Benfica voor Ajax financieel van groot belang

25 februari 2022, 08:05

Ajax kende woensdagavond een bijzonder lastige wedstrijd tegen Benfica. Zoals de Nederlandse sportmedia al verwachtten, hadden de Amsterdammers in de eerste helft de overhand, maar in de tweede helft was daar niets meer van terug te zien. Met een uitgangspositie van 2-2 moeten ze de klus in Amsterdam klaren. Niet alleen op sportief vlak is dat belangrijk, maar ook financieel.

De club maakte bekend vorig jaar rode cijfers te hebben geschreven, mede door de invloed van corona. Het boekjaar 2020-2021 leverde een netto verlies op van ruim acht miljoen euro. Ajax is hierdoor genoodzaakt om spelers voor veel geld te verkopen. Dit jaar kunnen de Europese bonussen een groot deel van dat gat dichten.

Tegen Benfica staat er financieel namelijk een zeer belangrijk duel op de rol. Ajax verdiende al een kleine tachtig miljoen dit jaar aan de Champions League-campagna, maar bij het behalen van de volgende ronde, kan het nog eens 10,6 miljoen euro bijschrijven. Dat levert ook weer een nieuwe thuiswedstrijd op, wat volgens De Telegraaf goed is voor 1,9 miljoen aan recettes.

Lees ook: Barça liet Antony bewust lopen: "Ajax een goede club voor hem"

Daardoor kan Ajax 12,5 miljoen verwachten bij het behalen van de volgende ronde. Daar komt nog bij dat de Champions League het perfecte podium is gebleken om spelers in waarde te laten stijgen. Na een succesvol Europees jaar, verkocht Ajax Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt voor meer dan 150 miljoen euro. Een nieuw succes zal de transfersommen wederom flink opkrikken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen