PSV overleeft spannend slot en gaat verder in Conference League

24 februari 2022, 20:47

PSV heeft de achtste finale van de Conference League bereikt. De ploeg van Roger Schmidt boekte donderdagavond een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Maccabi Tel Aviv. Na de 1-0 overwinning van vorige week in het Philips Stadion was dat voldoende om de tussenronde te overleven. PSV kwam via invaller Yorbe Vertessen in de slotfase op voorsprong, maar moest in blessuretijd nog wel vrezen. In de tweede helft werd het duel ook nog kort onderbroken.

Voor de return in het Bloomfield Stadium moest PSV het stellen zonder de geblesseerde Cody Gakpo – de matchwinner van vorige week – en aanvoerder Marco van Ginkel, die nog positief testte op corona. Daartegenover stond de terugkeer van de geschorsten Ibrahim Sangaré en Olivier Boscagli.

Joey Veerman startte op de bank. Schmidt koos voor een middenveld met Sangaré, Mario Götze, Ritsu Doan en Érick Gutiérrez. Daarmee nam PSV in de eerste helft het heft handen. In de beginfase blies Maccabi nog wel hoog van de toren en kreeg het met Dan Biton ook nog een grote kopkans, maar daarna nam PSV de regie over.

Het ontbrak PSV echter aan het creëren van goede kansen. Noni Madueke kreeg de beste mogelijkheid. De Engelsman soleerde in de zestien van Maccabi fraai langs vier tegenstanders, maar verzuimde de knappe actie te belonen met een doelpunt. De meest gevaarlijke PSV'er stuitte op doelman Daniel Peretz.

In de beginfase van tweede helft kwam PSV even kort onder druk te staan. De Eindhovenaren kwamen heel goed weg bij een schot op de paal van Shiran  Yeini, wiens poging onderweg van richting werd veranderd door Stipe Perica. Even later voorkwam Mauro Junior met een knappe tackle dat Maccabi vrije doortocht kreeg richting Joël Drommel.

In de fase waarin PSV het moeilijker had, haalde scheidsrechter Harald Lechner beide elftallen van het veld. De Oostenrijk trad daadkrachtig op tegen het thuispubliek, dat bij hoekschoppen van PSV telkens voorwerpen op het veld gooide. Na enkele waarschuwingen vond Lechner het welletjes en moest PSV voor enkele minuten terug naar de kleedkamer.

PSV kwam het beste uit de korte onderbreking. Al lag dat vooral aan Maccabi, dat het ritme niet meer wist te herpakken. PSV kreeg weer de controle, maar creëerde wederom nauwelijks kansen. Met Bruma, Carlos Vinicius en Yorbe Vertessen zorgde Schmidt voor vers bloed binnen de lijnen.

De komst van Vertessen pakte goed uit voor PSV.  Hij maakte in de 85ste minuut het verschil voor PSV. Na een goede actie naar binnen schoot Vertessen raak. De Belg had daarbij wel enig fortuin: zijn schot belandde via een Israëlische schouder in het doel.

Daarmee was de volle buit binnen, al beleefde PSV nog wel enkele benauwde extra minuten. Bij het ingaan van de blessuretijd kopte Enric Saborit de gelijkmaker binnen en werd het nog even heel spannend. In de ruim acht minuten extra tijd hield PSV stand en staat het in de achtste finale van de Conference League.

Opstelling en beoordelingen*

PSV: Joël Drommel 6.5; Mauro Junior 7.5, Jordan Teze 6.5, Olivier Boscagli 6,  Philipp Max 6; Ibrahim Sangaré 6.5, Érick Gutiérrez 6, Ritsu Doan 6 (65 Bruma 6; Mario Götze 5; Noni Madueke 7 (74. Yorbe Vertessen -), Eran Zahavi 5.5 (65. Carlos Vinicius 6)

Man of the Match: Mauro Junior

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen