'Ajax' CL-sensatie Haller moet minimaal 45 miljoen euro kosten'

24 februari 2022, 18:21

Sébastien Haller (27) staat momenteel bovenaan de topscorerslijst van de Champions League en voegde woensdagavond weer een extra treffer aan zijn totale product – al had er dat zeker nog één meer moeten zijn. Door zijn enorme hoeveelheid doelpunten vraagt het Spaanse medium Marca zich af wat Haller moet kosten voor geïnteresseerde clubs in de komende zomer.

De ochtendkrant zet daarvoor allereerst de statistieken op een rijtje van de Fransman, die dit miljardenbal vaker (11) scoorde dan achtervolgers Robert Lewandowski (9) en Mohamed Salah (8). Ter vergelijking: Borussia Dortmund-aanvaller Erling Haaland had negen wedstrijden nodig om tot elf doelpunten te komen – twee meer dan de spits van Ajax. Dat heeft volgens het Portugese medium A Bola gezorgd voor interesse van Internazionale en Borussia Dortmund. 

Marca berekent eveneens dat Haller elke 49 minuten een doelpunt maakt in het miljardenbal en lepelt nogmaals op dat alleen Cristiano Ronaldo er eerder in slaagde om in alle groepsduels van de Champions League een doelpunt te maken. Ook buiten de belangrijkste Europese competitie kan Haller over prima cijfers beschikken met gemiddeld elke 83 minuten een treffer namens Ajax.

Lees ook: Haller scoort voor Ajax én Benfica: "Lastig met schoenmaat 47"

En dus concludeert men in Spanje dat Haller minimaal 45 miljoen euro (!) moet opbrengen als een club hem in de zomer wil overnemen van Ajax. De Amsterdammers betaalden al 25 miljoen euro aan West Ham United voor zijn diensten en sindsdien heeft Haller zich alleraardigst geprofileerd. Hoewel de website Transfermarkt zijn waarde op dertig miljoen euro schat, verwacht Marca dat er dus minimaal bijna vijftig miljoen euro op tafel moet komen om zijn pas in 2025 aflopende contract af te kopen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen