Waarom Ajax Martinez ondanks zijn hoofdblessure liet staan

24 februari 2022, 16:54

Ajax-verdediger Lisandro Martinez (24) kwam woensdagavond keihard in botsing met zijn directe opponent en liep daarbij een hoofdblessure op. Niet veel later na de desbetreffende botsing moest er opnieuw verzorging het veld opkomen voor de Argentijn, die duidelijk duizelig was. Desondanks maakte hij negentig minuten vol en dat zorgt voor vraagtekens.

Want de UEFA heeft recentelijk niet voor niets een gratis zesde wissel aan de spelregels toegevoegd, om te voorkomen dat spelers met een hoofdblessure toch verder gaan. Ajax koos er wel voor Martinez binnen de lijnen te laten staan. "De dokter bepaalt dat in samenwerking met de coach", blikte trainer Erik ten Hag tegenover Voetbal International terug op de bewuste beslissing.

"Misschien is de speler zelf wel het belangrijkst. Hij wilde hoe dan ook door. We hebben een aantal testen in de rust gedaan en vonden het ook verantwoord om door te gaan. Dat heb je in de tweede helft ook kunnen zien", verdedigde Ten Hag het laten staan van Martinez. De linkspoot oogde eerst nog aangeslagen, maar gedurende de eerste helft was daarvan overigens weinig meer te zien.

Lees ook: Ajax op Rapport: Mazraoui de uitblinker

Na afloop kwam Martinez overigens niet meer in de mixed zone om nog journalisten te woord kan staan, wat wel kan wijzen op dat hij nog flink veel last had na de wedstrijd. Een dag later was dat in elk geval duidelijk een stuk minder. Martinez stond donderdag namelijk weer op het trainingsveld van Ajax en deed fanatiek mee met een potje footvolley, waarbij hij ook de bal alweer kopte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen