Dinamo Kiev-trainer Lucescu blijft in Oekraïne: "Ben geen lafaard"

24 februari 2022, 14:02

Door de Russische inval is de competitie in Oekraïne stilgelegd. Dinamo Kiev-trainer Mircea Lucescu denkt er niet aan om het land nu te verlaten, ondanks dat er dus niet gevoetbald wordt. Waar eerst vooral spanningen waren in het oostelijke gedeelte van het land, zijn er inmiddels ook explosies rondom steden in andere gebieden van het land. Ook in de hoofdstad Kiev dus.

"Ik wil Kiev niet verlaten, dat kan ik niet maken. Ik ben geen lafaard. Ik hoop dat de grote mensen met kleine hersens snel een einde maken aan deze oorlog. Ik had nooit gedacht dat dit mogelijk was", vertelt de oefenmeester in gesprek met Fanatik. Hij weet dat sommige spelers wel het land uit gaan. "Wij hebben niet veel buitenlanders, maar ik weet dat spelers van andere clubs wel gevraagd worden om het land te verlaten voor hun geboorteland."

Dinamo staat tweede in de competitie, met twee punten achter Sjakhtar Donestk. Bij de koploper spelen wel veel buitenlanders, waaronder twaalf Brazilianen. Een daarvan is David Neres, die afgelopen winter de overstap maakte van Ajax naar Oekraïne. Hij en zijn ploeggenoten hebben de Braziliaanse regering opgeroepen om ze te helpen.

Paulo Fonseca

Paulo Fonseca was drie jaar lang de trainer van Shakhtar. Hij heeft een Oekraïnse vrouw en zit momenteel vast in het land, waar de Russen nu naar binnen zijn getrokken. "Ik werd om vijf uur 's ochtends wakker met vijf explosies op rij. Ik had een vlucht gepland voor vandaag, maar nu is het onmogelijk om hier te vertrekken, niet in de laatste plaats omdat de luchthavens al zijn vernietigd en het luchtruim is gesloten", vertelt hij aan Jornal de Notícias. "Dit is de ergste dag van mijn leven. Nu is het wachten en bidden dat er geen bom op ons valt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen