Blind en Vertonghen delen zelfde gevoel na gelijkspel

Blind en Vertonghen delen zelfde gevoel na gelijkspel

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 februari 2022 – Zowel Ajax als Benfica kan leven met een 2-2 gelijkspel in de eerste Champions League-ontmoeting. Hoewel beide clubs op meer hadden gehoopt, was dat de conclusie die Daley Blind en Jan Vertonghen na afloop moesten trekken. De voormalig Ajax-ploeggenoten verschenen na de wedstrijd samen voor de camera.

"Het is een resultaat", zei een toch niet tevreden Blind tegenover Ziggo. "Je gaat voor de winst en je staat met 1-2 voor. Dan is het vervelend dat je het weggeeft. Maar achteraf is een gelijkspel uit bij Benfica een goed resultaat. Nu moeten we het in Amsterdam afmaken." Vertonghen stond met hetzelfde gevoel voor de camera. "Als je twee keer achter komt, hoeven we niet ontevreden te zijn. Maar we spelen thuis altijd om te winnen."

Op basis van het spelbeeld kon Vertonghen echter leven met het gelijkspel. "Ik denk dat Ajax zeker in de eerste helft beter was. Ze hadden meer uitgespeelde kansen en misten nog een grote kans met Haller. Na de 2-2 gingen we allebei nog op zoek naar de winst. Er ontstonden veel ruimtes, waar wij met onze kwaliteiten meer gebruik van hadden moeten maken. Die ruimtes zullen we in Amsterdam ook krijgen."

Voor Blind en Vertonghen - nog altijd goede vrienden - was de wedstrijd een bijzondere reünie, al kwam daar rond de wedstrijd weinig van terecht. "De teams lopen niet meer samen het veld op en je schudt elkaars handen niet meer", vertelde Vertonghen, doelend op de coronamaatregelen. "We kwamen elkaar wel tegen bij corners, maar dan zit je in een bepaalde focus. Na de wedstrijd spreek je elkaar nog even, maar tijdens de wedstrijd is daar niet echt tijd voor."

Reacties

gerelateerd