Van der Vaart bezorgd: "Ajax beter tegen Real dan tegen Benfica"

23 februari 2022, 20:34

Ajax treedt vanavond in een absolute favorietenrol aan in het Champions League-duel tegen Benfica. Toch verwacht niet iedereen dat de Amsterdammers een makkelijke avond voor de boeg hebben. Analist Rafael van der Vaart gaf aan 'een slecht gevoel' te hebben over de wedstrijd van zijn oude club.

Dat vertelde hij voor de wedstrijd bij Ziggo. "Iedereen verwacht maar dat je wel even wint van Benfica", begon hij. "Het klinkt gek, maar ik denk dat Ajax veel beter uit de voeten kan tegen clubs als Real Madrid, de grote clubs. Tegen Benfica heb je misschien toch die onderschatting. Dat is ook de verdienste van Ajax de afgelopen jaren, dat je nu hierheen komt en zegt: 'die gaan we wel pakken'. Maar ik denk dat Benfica een heel goede ploeg is."

Dat is vooral een mentale kwestie, zo legde Van der Vaart uit. "Uiteindelijk zit het in de hoofden. Als je tegen Real Madrid speelt, ben je scherper. Je wil je bewijzen, want daar wil je uiteindelijk voetballen. Met alle respect, maar niemand van Ajax wil naar Benfica getransfereerd worden. Net dat kleine verschil kan in een wedstrijd als deze veel uitmaken qua scherpte."

Wat wel in het voordeel van de Amsterdammers spreekt, is de groei die de ploeg heeft doorgemaakt. Van der Vaart ziet een professionele ploeg die ook de mindere wedstrijden wint, maar tegelijkertijd ook geweldig voetbal op de mat kan leggen. Bijvoorbeeld thuis tegen Borussia Dortmund (4-0). "Toen ze de halve finale van de Champions League haalden, verloren ze vaak thuis en deden ze het uit fantastisch. Nu zijn ze juist thuis ongelofelijk sterk. Het is genieten en zit fantastisch in elkaar, maar over vanavond heb ik als ik heel eerlijk ben gewoon geen goed gevoel", herhaalde hij tot slot zijn zorgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen