Waarom Sparta in trainerszoektocht bij Steijn uitkwam

23 februari 2022, 20:12

Maurice Steijn is dolblij met zijn nieuwe klus als trainer van Sparta. Woensdagmiddag werd hij aangesteld als opvolger van de na dit seizoen afzwaaiende Henk Fraser. Ook technisch directeur Gerard Nijkamp is tevreden met de aanstelling en legde dat in gesprek met RTV Rijnmond uit.

Nijkamp was enkele jaren geleden ook al dichtbij het aantrekken van Steijn, toen nog bij PEC Zwolle. "Toen we onlangs weer in gesprek gingen, merkte ik vanaf minuut één dat we dezelfde visie hadden", vertelde Steijn. "We willen allemaal Sparta naar het beste niveau brengen en daarom is de drie-eenheid Nijkamp, Manfred Laros (algemeen directeur, red.) en ik erg fijn."

Nijkamp voegde daaraan toe dat Steijn goed past binnen het plan van Sparta. "Er zitten veel gelijkenissen tussen Fraser en Steijn en we zochten een trainer die een bepaalde lijn door kan zetten. Steijn heeft natuurlijk een eigen karakter en hecht veel waarde aan de jeugd. Daarnaast willen we graag nieuwe spelers opleiden en daarmee waarde creëren op het veld."

Steijn is zich bewust van het scenario dat hij met Sparta eerst in de Keuken Kampioen Divisie terecht zal komen. "Je hoopt natuurlijk dat Sparta in de Eredivisie blijft, maar de realiteit is dat je bijna onderaan staat. Mocht het niet lukken om handhaving te bewerkstelligen, dan doen we er alles aan om zo snel mogelijk terug te keren in de Eredivisie. Ik ga voor de volle honderd procent voor Sparta. Ook als de club degradeert."

Lees ook: Sparta verrast en stelt Maurice Steijn aan als vervanger Fraser

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen