Blind reageert op Vertonghen: "Weet heel goed wat hij doet"

23 februari 2022, 18:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Daley Blind treft vanavond tegen Benfica zijn voormalig ploeggenoot Jan Vertonghen. De twee speelden lang samen bij Ajax en hebben nog altijd contact. "Ik zit in een appgroepje met Siem (de Jong, red.) en Jan, daar wordt genoeg in besproken", aldus de 31-jarige Ajacied.

Eerder gaf Vertonghen aan Ajax nog altijd op de voet te volgen, iets wat Blind kent uit zijn tijd bij Manchester United. "Toen ik weg was, keek ik ook nog veel Ajax. Ik denk dat dat in ons DNA zit. We houden van de club, dat delen we samen. Daarnaast zijn we goede vrienden en komt er genoeg voorbij in de groep. Humor, voetbal, privédingen, van alles."

De linksback werd ook geconfronteerd met de opvallende uitspraken die Vertonghen zelf deed in aanloop naar het duel met zijn oude club. Zo zei hij dat hij Ajax van hetzelfde niveau vindt als Paris Saint-Germain, Real Madrid en Manchester City. "Ik denk dat hij zich in een underdogrol wil manifesteren", reageerde Blind lachend. "Het zijn mooie woorden, maar hij weet ook wel heel goed wat hij doet."

Lees ook: Vertonghen: "Ajax misschien zelfs beter dan PSG

Toch ging Blind nog wel inhoudelijk in op de teksten van Vertonghen. "Het gaat ver om dat over onszelf te zeggen, maar ik vind wel dat we ons zeker kunnen meten met die ploegen en zelfs van ze kunnen winnen. Dat hebben we in het verleden laten zien. Wij hoeven daar niet voor weg te lopen, maar om ons op het level van die clubs te zetten... daarvoor zullen we nog een paar jaar moeten presteren in Europa."

Lees ook: Ten Hag: "Ze willen ons doen geloven dat we heel erg goed zijn"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen