De Ligt door het stof: "Daar moet ik in verbeteren"

23 februari 2022, 16:25

Matthijs de Ligt speelde een dubieuze rol bij de tegentreffer van Juventus bij het 1-1 gelijkspel tegen Villarreal in de Champions League. In de zestien van de Italianen kon Dani Parejo volledig vrij opduiken om de score gelijk te trekken. De vraag is of het niet De Ligts taak was om de Spanjaard daar af te stoppen.

De pijlen waren in eerste instantie gericht op Adrien Rabiot, die Parejo bij zijn loopactie volledig kwijt was. Ook De Ligt ging echter niet vrijuit, waar de oud-Ajacied te veel gefocust was op zijn andere tegenstander Giovani Lo Celso. "Hij laat zich naar binnen lokken, terwijl hij moet blijven staan. Als verdediger moet je je positie houden", zo concludeerde Youri Mulder na de wedstrijd bij Ziggo.

Lees ook: Kritiek op De Ligt na fout: "Niet te bevatten"

De Ligt zelf kon zich in die kritiek vinden. Voor de camera van het Italiaanse Sky trok de verdediger het boetekleed aan. "Ik was uit positie en ik liet me gaan", doelde hij op zijn harde woorden richting Rabiot na de treffer. "Ik bewoog te ver mee, waardoor zij konden scoren. Ik ben altijd agressief in het dekken, maar mijn positionering is een aspect waar ik me nog in moet verbeteren."

Over het resultaat was De Ligt niet ontevreden. Hij sprak van 'een goede wedstrijd' en kon leven met een '1-1 gelijkspel tegen een heel sterk team'. De return in Turijn staat op 16 maart op het programma en dus moet de focus nu eerst weer op de Serie A. Daar wacht komend weekend een uitwedstrijd tegen de nummer twaalf, Empoli.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen