Sparta verrast en stelt Maurice Steijn aan als vervanger Fraser

23 februari 2022, 14:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sparta heeft in Maurice Steijn een nieuwe trainer voor komend seizoen gevonden. De Haagse oefenmeester neemt na dit seizoen het stokje over van Henk Fraser, die eerder al aankondigde na dit seizoen te vertrekken. Steijn heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij de degradatiekandidaat en zal hopen dat Fraser zijn nieuwe werkgever van degradatie kan behoeden.

Steijn maakte zijn debuut als hoofdcoach van ADO Den Haag en werkte daarna voor VVV-Venlo, Al-Wahda en NAC Breda. Bij laatstgenoemde club diende hij zijn ontslag in na diverse bedreigingen vanuit de achterban van de Bredanaars. Sindsdien zat de vader van Keuken Kampioen Divisie-revelatie Sem Steijn (ADO Den Haag) zonder club.

Diverse namen passeerden de laatste weken de revue bij Sparta, dat zocht naar een nieuwe coach. De Rotterdammers kwamen uiteindelijk uit bij de 48-jarige Hagenaar. "Maurice Steijn stond op onze shortlist met mogelijke kandidaten waarmee we in gesprek zijn gegaan", verklaart technisch directeur Gerard Nijkamp op de clubwebsite. "In het verleden heb ik al vaker met Maurice gesproken en in die gesprekken had ik al een goede indruk gekregen. Dat gevoel is in de gesprekken die wij met hem hebben gevoerd alleen maar beter geworden."

Steijn zelf raakte al snel overtuigd van het avontuur in Rotterdam-West en staat te trappelen om weer aan de slag te gaan. "Ik heb er heel veel zin in om per 1 juli te starten. De prioriteit van de gehele club moet nu liggen bij het huidige team en de huidige staf. Zij moeten zich optimaal kunnen richten op het slot van dit seizoen."

Lees ook: SC Heerenveen opent gesprekken met Van Wonderen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen