Leeuwinnen komen veel tekort voor toernooiwinst en fraai record

22 februari 2022, 23:05

De OranjeLeeuwinnen zijn er dinsdagavond niet ingeslaagd om het sterk bezette oefentoernooi Tournoi de France te winnen. In de laatste wedstrijd moest het daarvoor Frankrijk verslaan, maar was ondanks een prachtig doelpunt van Lineth Beerensteyn bij lang niet opgewassen tegen het gastland (3-1).

Nadat de dames van Mark Parsons gelijkspeelden tegen Brazilië (1-1) en eenvoudig wonnen van [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/397771/oranje-leeuwinnen-met-drie-debutanten-eenvoudig-langs-finland/,_blank,Finland (3-0)] had het het winnen van het pretigieuze oefentoernooi in eigen hand, maar dan moest er wel gewonnen worden in het in Stade Océane. In dat geval zou bovendien de fraaie reeks van dertien ongeslagen duels zijn voortgezet, waarmee het record uit 2009/2010 toen dat onder bondscoaches Vera Pauw en Roger Reijners veertien keer lukte, zou zijn geëvenaard. 

Maar al snel in de wedstrijd bleek dat het een moeilijke missie was voor Parsons, die met Sari van Veenendaal, Stefanie van der Gragt, Merel van Dongen, Sherida Spitse, Lieke Martens, Vivianne Miedema en dus Beerensteyn ditmaal wel voor behoorlijk wat ervaring had gekozen. Na een handsbal bij Van Dongen zorgde sterspeelster Wendie Renard vanaf elf meter voor het openingsdoelpunt, gevolgd door de razendsnelle 2-0 van Marie-Antoinette Katoto.

Lees ookOpnieuw tegenslag voor Oranje in aanloop naar Tournoi de France

Meteen na de pauze bracht Beerensteyn de spanning terug met een fraaie intikker uit een dito aanval, maar het was geen opmaat naar een toernooizege of in elk geval het in stand houden van de fraaie ongeslagen reeks. Want waar Frankrijk op hetzelfde Tournoi de France in 2020 in de 94ste minuut nog tot een gelijkmaker kwam tégen Oranje (3-3), lukte dat de Leeuwinnen dinsdagavond zelf niet. Parsons bracht met Jill Baijings en Samantha van Diemen nog wat jeugd in het elftal, maar ook zij konden de nederlaag niet meer afwenden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen