Juventus moet vrezen voor nieuw Champions League-echec

22 februari 2022, 22:58

Juventus moet vrezen dat er een nieuw Champions League-drama aanstaande is. De ploeg uit Turijn werd de laatste jaren door diverse kleine(re) clubs uitgeschakeld in het miljardenbal en heeft dinsdagavond tegen Villarreal - op papier opnieuw een beduidend mindere tegenstander - ondanks een geweldige start opnieuw niet gewonnen: 1-1.

Na de uitschakeling tegen Ajax in 2018/2019 ging het in de jaren daarna ook pijnlijk mis voor Juventus in de achtste finales van het grootste Europese toernooi. Tegen Olympique Lyon (0-1, 2-1) en FC Porto (1-2, 3-2) ging het zelfs al in de achtste finales mis. Met Villarreal kwam er voor het vierde jaar op rij een op voorhand mindere tegenstander uit de koker dan wat er mogelijk was voor de Oude Dame.

Maar na 33 seconden leek de ploeg van basisspeler Matthijs de Ligt, die ondanks veel afwezigen de aanvoerdersband aan Alex Sandro moest laten, af te rekenen met dat Champions League-syndroom. Winteraanwinst Dusan Vlahovic maakte na ruim een halve minuut namelijk zijn eerste treffer in het miljardenbal, waarmee hij het record van Andy Möller (37 seconden in 1995) verbrak als snelste doelpuntenmaker als Champions League-debutant.

Lees ook'Monster' De Ligt oogst lof: "Wat hem is overkomen

Maar zo goed als de start was, zo groot was ook het verval ook van de ploeg uit Turijn. Want basisklant Arnaut Danjuma was al vrij snel dicht bij de gelijkmaker, maar Juventus nam de waarschuwingen niet ter harte. El Submarino Amarillo kreeg de overhand in het duel en kwam na ruim een uur niet ten oprechte op gelijke hoogte. Uit een heerlijke pass Etienne Capoue werkte Dani Parejo van dichtbij de gelijkmaker tegen de touwen (1-1, zie onder).

Middenvelder Adrien Rabiot zag er niet heel goed uit bij de tegentreffer en ontsnapte niet veel later aan een directe rode kaart (zie onder). Zijn harde charge werd slechts bestraft met geel, waardoor de schade voor Juventus niet nóg groter werd. Maar dat het zeker gezien het feit dat de uitdoelpuntenregel afgeschaft is geen geweldige uitgangspositie heeft geboekt op Spaanse bodem en dus moet vrezen voor een nieuw Champions League-echec, is zeker.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen