Ziyech geeft visitekaartje af, maar moet geblesseerd naar de kant

22 februari 2022, 22:50

Hakim Ziyech heeft dinsdagavond een uur gespeeld bij Chelsea. De aanvallende middenvelder mocht in de basis starten van Thomas Tuchel nadat hij zich de afgelopen weken van zijn beste kant had laten zien. Hij kon de wedstrijd alleen niet uitspelen door een blessure.

De spelmaker begon geweldig aan de wedstrijd: na iets meer dan zeven minuten gaf hij vanuit een corner de assist op Kai Havertz. Dat uitgerekend de Duitse middenvelder scoorde in de Champions League, is inmiddels geen toeval meer. De voetballer heeft een neusje voor belangrijke doelpunten. Vorig seizoen was hij trefzeker in de finale van het Miljoenenbal, terwijl hij eerder deze maand nog de winnende goal maakte in de eindstrijd van het WK voor clubteams tegen Palmeiras.

Ondanks de vroege voorsprong, wisten de Londenaren in de eerste helft niet door te drukken. Het tempo bleef torenhoog, maar veel kansen waren er niet voor beide ploegen. Er was te veel balverlies en het ontbrak te vaak aan een goede laatste pass. Het eerste kwartier van de tweede helft bleven er weinig kansen en moest Ziyech dus de strijd staken door een blessure. Kort nadat hij vervangen werd door Saúl, werd de marge verdubbeld.

In minuut 63 was Christian Pulisic, die in de basis begon als spits, waardoor Romelu Lukaku op de bank moest plaatsnemen. Die marge van twee doelpunten kwam eigenlijk geen moment meer in gevaar, waardoor de Londenaren een goede stap hebben gezet richting de volgende ronde. De return tussen beide ploegen is op 16 maart.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen