'Monster' De Ligt oogst lof: "Wat hem is overkomen, is logisch"

22 februari 2022, 20:57

Matthijs de Ligt is bezig aan een ijzersterk seizoen bij Juventus. De verdediger kreeg in zijn eerste seizoen bij Juventus de nodige kritiek, maar inmiddels loopt iedereen in Turijn met hem weg. Ron Vlaar en Dirk Kuyt zijn onder de indruk van hun landgenoot.

"Hij heeft zich fantastisch ontwikkeld. Zijn mentaliteit is altijd goed geweest, maar als je naar zijn tackles kijkt… het is gewoon een monster. Hij is zo ongelooflijk goed, kan de wedstrijden goed lezen", vertelt Vlaar bij RTL7, voorafgaand aan het Champions League-duel tussen Villarreal en Juventus. De oud-international ziet dat De Ligt inmiddels een van de sterkhouders is bij De Oude Dame, waar hij niet meer uit de basis te denken is. 

Vlaar vindt het knap hoe de mandekker zich herpakt heeft na zijn moeizame beginperiode. "Na die moeilijke fase gaat hij inmiddels door waar hij bij Ajax al mee bezig was. Het is heel knap. Als je op zo'n manier niveau kunt presteren bij zo'n grote club, dan verdient hij een heel groot compliment", aldus de oud-international, die verwacht dat De Ligt zijn topniveau nog niet aangetikt heeft. "Hij is nog niet klaar. De norm van vandaag is de onderkant van morgen."

Kuyt vond het overigens helemaal niet vreemd dat de verdediger het in zijn eerste maanden moeilijk had bij de Italiaanse grootmacht. "Mensen verwachten direct als je verandert van club en van land dat je er staat. Maar je moet een nieuwe taal leren, komt in een andere cultuur terecht. Wat hem is overkomen, is heel logisch. Het is zo knap dat je op zo'n leeftijd een natuurlijke leider bent. Bij Ajax heb ik hem een paar keer vanaf langs de kant zien spelen en het is echt een hele goede speler. Die lijn trekt hij nu door bij Juventus. Hij heeft een hele mooie carrière voor de boeg, want hij kan nog beter worden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen