Benfica-coach schat kansen 50/50 tegen Ajax, zestal op scherp

Benfica-coach schat kansen 50/50 tegen Ajax, zestal op scherp

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 februari 2022 – Ajax wordt door velen aangewezen als de grote favoriet voor het tweeluik met Benfica, maar de coach van de Portugese club denkt daar behoorlijk anders over. Volgens Benfica-trainer Nélson Veríssimo is namelijk geen van beide clubs op voorhand in het voordeel voor de dubbele ontmoeting in de achtste finales van de Champions League.

Tijdens de persconferentie blikte Veríssimo net als Jan Vertonghen vooruit op de dubbele ontmoeting met Ajax, maar wilde de druk niet per se bij de Amsterdammers leggen. "Ik zie geen favoriet voor de wedstrijden, dat meen ik echt, ja", reageerde de oefenmeester desgevraagd. De Amsterdammers steken in een veel betere vorm van Benfica, maar toch houdt hij vertrouwen in het eigen kunnen van zijn elftal.

"Ajax is weliswaar een van de beste ploegen van Europa, maar wij hebben ook veel kwaliteiten. Dat moeten we niet vergeten", vond Veríssimo, die bovendien bendrukte zijn huiswerk goed te hebben gedaan. "Ook Ajax heeft een aantal mindere punten. Het is een grote test voor ons om tegen hen te spelen, maar we hebben ons goed voorbereid. Wat mij betreft hebben we dan ook vijftig procent kans om de volgende ronde te halen."

Lees ookDit is de gemiddelde kans dat Ajax de Champions League wint

Wel is het voor Benfica dan zaak om het aantal gele kaarten te beperken in de heenwedstrijd, want er staan liefst zes (belangrijke) spelers op scherp bij de formatie van Veríssimo. Alejandro Grimaldo, Nicolás Otamendi, Nicolás Otamendi en Rafa Silva worden allemaal in de basis verwacht en zijn bij een gele kaart geschorst voor de return. Ook GIlberto en João Mário - van wie een basisplaats eveneens niet uitgesloten is - staan bij een volgende gele kaart langs de kant. Bij Ajax staan alleen Jurriën Timber en Edson Alvarez op scherp wat gele kaarten betreft en die worden pas na de kwartfinales kwijtgescholden.

Reacties

gerelateerd