FC Barcelona had grote plannen en wilde drietal uit Italië halen

22 februari 2022, 18:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona had voor het uitbreken van de coronacrisis grote plannen op de transfermarkt. De Catalaanse grootmacht wilde een aantal absolute topspelers naar Camp Nou halen, maar door de uitbraak van de pandemie met alle financiële gevolgen van dien vielen die plannen grotendeels in het water en werden later veranderd.

De inmiddels vertrokken technisch secretaris Ramon Planés (54) heeft een boekje open gedaan over de transfers die FC Barcelona wilde voltooien. Volgens hem was de club vrijwel zeker rond met Internazionale-spits Lautaro Martínez. Er waren gevorderde gesprekken met de Argentijn en diens management, maar toen corona uitbrak, ging er een streep door de deal, zo vertelt Planés tegenover Sky Sport Italia.

Maar het was niet de enige grote speler die FC Barcelona wilde ophalen in Italië. Ook Manuel Locatelli stond hoog op het verlanglijstje van de Catalaanse club, maar in de strijd om de uitblinker van Italië op het WK was Juventus de club te snel af. Volgens Planés zouden ze in de middenvelder een 'echte FC Barcelona-speler' zien, maar inmiddels staat hij dus onder contract bij de Oude Dame en is hij voorlopig onbetaalbaar.

Lees ook'Cruijff steeds belangrijker bij FC Barcelona: goede relatie met Xavi'

Dat geldt ook voor Juventus-aanvaller Dusan Vlahovic, die afgelopen winter eveneens voor een miljoenenbedrag naar Turijn vertrok. FC Barcelona had hem graag voor twee seizoen willen huren van zijn toenmalige werkgever Fiorentina, maar dat was uiteindelijk ook financieel niet mogelijk.

Ook ging Planés nog in op het vertrek van Lionel Messi uit Camp Nou afgelopen zomer - toen hij daar nog werkzaam was. "FC Barcelona zit in een belangrijk vernieuwingsproces, met veel jonge spelers. Ik had niet gedacht dat Messi afgelopen zomer al zou vertrekken, maar pas over een jaar of twee. De club heeft het moeilijk in het post-Messi tijdperk, maar er staan gelukkig veel jonge talenten op. Bovendien probeert de club het hoofd financieel boven water te houden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen