'Opgave Vitesse nog zwaarder: Bazoer nog altijd niet fit'

22 februari 2022, 15:41

De zware opgave van Vitesse in de Conference League lijkt er niet makkelijker op te gaan worden. Sterkhouder Riechedly Bazoer miste al de heenwedstrijd tegen Rapid Wien (2-1 verlies) en dreigt ook de return te moeten missen. De spelmaker is nog altijd niet fit, zo weet het Algemeen Dagblad

Wat er precies aan de hand is met Bazoer, is niet helemaal duidelijk. Een week geleden haakte hij in aanloop naar de heenwedstrijd tegen Rapid Wien af, omdat hij zich niet lekker voelde. Uit verdere medische onderzoeken kwamen geen ernstige klachten naar voren, maar toch is hij nog altijd niet op het trainingsveld verschenen. Afgelopen weekend miste hij ook het Eredivisieduel met FC Utrecht (1-1).

Daar komt bij dat de Arnhemmers het sowieso zonder topscorer Loïs Openda moeten stellen. De aanvaller is geschorst nadat hij in de heenwedstrijd in Wenen een gele kaart pakte. Zonder twee van de beste spelers moet Vitesse dus een achterstand zien goed te maken. Daarbij is overigens van belang dat de uitdoelpuntenregel in de Europese knock-outwedstrijden dit seizoen is komen te vervallen. 

Vitesse en Rapid Wien strijden donderdag om een plek in de achtste finale van de Conference League. Dat geldt ook voor PSV, dat in de eerste wedstrijd een 1-0 voorsprong bemachtigde tegen Maccabi Tel-Aviv. Feyenoord en AZ slaan de huidige tussenronde van het toernooi over, omdat zij in de poulefase als groepswinnaar eindigden. Zij stromen in maart in de achtste finale weer in. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen