Vertonghen: "Ajax misschien zelfs beter dan PSG, Real en City"

Vertonghen: "Ajax misschien zelfs beter dan PSG, Real en City"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 februari 2022 – Ajax treft in het Champions League-tweeluik met Benfica een oude bekende. De 34-jarige centrumverdediger Jan Vertonghen staat sinds augustus 2020 onder contract bij de Portugese topclub en staat woensdag dus tegenover zijn oude club. In zijn persoptredens in aanloop naar die wedstrijd sprak de Belg bijzonder lovend over het huidige Ajax.

Zo blikte hij voor de camera van RTL terug op de hectische loting, waarbij na een ongeldige eerste loting uiteindelijk dus Ajax uit de koker kwam. Een gunstige loting vond Vertonghen dat beslist niet, zelfs niet in vergelijking met mogelijke tegenstanders als Paris Saint-Germain, Real Madrid of Manchester City. "Ik zet Ajax op hetzelfde niveau, of misschien zelfs hoger dan de teams die je noemt. Er zijn een paar topfavorieten voor de Champions League, maar Ajax zit daar naar mijn mening niet ver vanaf."

Vertonghen schoof ook aan bij de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd, waar hij sprak van een 'geweldige kans om ons te laten zien' en vertelde over zijn rol in de voorbereiding op de kraker. "Ik denk niet dat ik iemand hoef te motiveren voor morgen. Als je voor deze wedstrijd niet opgeladen bent, moet je geen voetballer zijn. Ik ben niet van de grote woorden, maar probeer mijn team wel zo veel mogelijk te helpen. Misschien kan ik ze wat extra tips meegeven, omdat ik de tegenstander iets beter ken dan anderen."

Sinds zijn vertrek bij Ajax in 2012, ziet Vertonghen dat de club grote stappen heeft gemaakt. "Er is meer stabiliteit - in ieder geval tot een maand geleden dan", doelde hij op het vertrek van Marc Overmars. "Het team dat er nu staat is veel beter dan het team dat wij toen hadden. De organisatie, het perspectief. Ajax heeft heel grote stappen gemaakt sinds ik weg ben. Dat ziet iedereen. Ze zetten nog altijd veel in op de jeugd, maar hebben het evenwicht tussen jeugd en aankopen kunnen vinden. Ze hebben ook de mogelijkheden om spelers langer aan zich te binden dan in mijn tijd."

Reacties

gerelateerd