Advocaat Nouri: "Geen bedrag zou de familie echt blij maken"

22 februari 2022, 12:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Aan de langlopende zaak tussen Ajax en de familie van Abdelhak Nouri is maandag een einde gekomen. De club betaalt de familie een bedrag van 7.850.000 euro vanwege het niet adequaat ingrijpen tijdens het voorval. Lucas Hogeling, advocaat van de familie, kwam met een reactie.

In gesprek met de NOS wilde Hogeling niet stellen dat de familie gelukkig is met de schikking. "Wat Abdelhak in 2017 is overkomen is rampzalig. Er is geen enkele regeling en geen enkel bedrag te bedenken dat de familie echt blij zou maken. Wat wel goed en mooi is, is dat de arbitrageprocedure bij de KNVB hiermee van de baan is en dat er een regeling is bereikt die voor levenslange financiële zekerheid voor Abdelhak zorgt."

Wel duurde het lang tot die oplossing werd bereikt. "Je kunt je voorstellen dat het om complexe vraagstukken gaat, zowel juridisch als medisch, en dat de belangen groot zijn. Het is moeilijk om eruit te komen, helemaal in een ingewikkelde zaak als deze. Je moet zien vast te stellen hoe de hypothetische situatie zonder dit incident eruit had gezien. Hoe had zijn carrière eruit kunnen zien als hij destijds op het veld adequaat behandeld zou zijn?"

Hogeling won bij verschillende partijen informatie in. "Ten eerste was de vraag hoe zijn leven er medisch uit had gezien; in welke mate had hij kunnen herstellen? Wij zijn simpele advocaten, dus daarom laten we ons informeren door medische deskundigen. Daarnaast heb je ook de deskundigen op het gebied van carrièreontwikkeling."

Lees ook: Familie Nouri blij met akkoord met Ajax: "Koesteren de band"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen