Shaqiri wijst Bosz aan als reden voor vroegtijdig vertrek

22 februari 2022, 09:09   Bijgewerkt: 22 februari 2022, 09:37

Het verblijf van Xherdan Shaqiri bij Olympique Lyonnais werd niet wat ervan verwacht werd. De Zwitser tekende afgelopen zomer voor drie seizoenen, maar is een halfjaar later alweer vertrokken. Tijdens zijn presentatie bij zijn nieuwe club Chicago Fire onthulde Shaqiri dat het niet boterde tussen hem en trainer Peter Bosz.

Shaqiri begon met de mededeling dat hij niet te veel woorden kwijt wilde over zijn vroegtijdige vertrek bij Lyon, maar noemde wel de naam van Peter Bosz. Hij sprak over 'meningsverschillen met de trainer, persoonlijke dingen'. Waar die meningsverschillen over gingen, vertelde hij niet, al zei hij wel dat het zowel tactisch als persoonlijk was.

Bosz zelf legde eerder al de schuld bij Shaqiri neer en vertelde aan Foot Mercato onder meer dat de Zwitser niet geheel fit binnenkwam en niet paste in zijn speelwijze. "We gebruikten hem in het begin aan de rechterkant. Omdat we niet heel dominant waren, moest hij zowel aanvallen als verdedigen. Ik denk niet dat hij dat kan."

"Hij is een echte nummer tien die tussen de linies moet spelen. Je zou zelfs kunnen stellen dat hij daar onze beste speler is, met zijn geweldige techniek en visie in de kleine ruimte. Maar we hebben veel spelers op die positie. Houssem Aouar, Lucas Paquetá, Romain Faivre."

Zo kwam Shaqiri tot slechts elf competitieoptredens voor Lyon (2 goals en 3 assists), voor hij deze winter voor Chicago Fire tekende. De ploeg van Bosz staat momenteel op plek acht in de Ligue 1. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen