Danjuma over Champions League-ambities en scoren voor Nouri

22 februari 2022, 08:20   Bijgewerkt: 22 februari 2022, 08:47

Arnaut Danjuma staat vanavond oog in oog met Matthijs de Ligt als Villarreal het in de Champions League opneemt tegen Juventus. Op dat podium is de aanvaller clubtopscorer met al vier goals in zes wedstrijden. Na zijn hattrick van afgelopen weekend zijn de verwachtingen dan ook weer hoog.

"De Champions League is de beste clubcompetitie ter wereld, dus ik denk dat dat iets helpt om het beste uit mezelf te halen", verklaarde Danjuma zijn goede cijfers in de groepsfase. "Hoe hoger de drempel, hoe meer je jezelf wil bewijzen. Het gevoel dat je krijgt als je het veld oploopt en de hymne hoort, is niet uit te leggen. Je krijgt er kippenvel van. Je weet dat de hele wereld kijkt en wil iets laten zien."

"Je speelt in je carrière maar een bepaald aantal Champions League-wedstrijden", ging Danjuma verder in zijn gesprek met het Spaanse Marca. "Met dat in gedachten, worden die wedstrijden erg belangrijk en wil je jezelf bewijzen. Voor mij gaat het op dit moment goed en ik ben dankbaar voor de momenten die ik heb gekregen. Maar ik ben nog niet tevreden, want ik heb het gevoel dat mij nog veel te doen staat."

Hoewel Villarreal niet tot de favorieten behoort om de Champions League te winnen, is dat voor Danjuma wel het absolute doel. "Ik zou nooit zeggen dat het onmogelijk is, zelfs niet als we underdogs zijn. Ik ben altijd op zoek naar het hoogst haalbare. Dit is ons doel en we zullen alles geven om te winnen."

Nouri

Op Danjuma's hattrick van afgelopen weekend werd dankbaar gereageerd door de familie Nouri. Voor de wedstrijd beloofde de aanvaller namelijk al om voor Abdelhak Nouri te scoren. "Ik heb jaren tegen hem mogen voetballen en mogen genieten van zijn kwaliteiten. Het is voor mij echt een prachtige jongen, een prachtige familie. Ze geven me heel veel levenslessen mee. Hoe ze met de situatie omgaan is prachtig, daar kan ik zelf alleen maar van leren. Ik kan alleen maar nederig zijn en dankbaar zijn voor wat ik zelf heb", zei Danjuma een dag later tegenover RTL.

Lees ook: Danjuma tovert in minuut 34 'echt een grote lach' op gezicht Nouri

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen