Faillissement ADO weer verder weg, Amerikanen gelinkt aan MVV

21 februari 2022, 23:14

ADO Den Haag lijkt eindelijk groen licht te krijgen voor de overname van de club. De Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft namelijk groen licht gegeven voor de nieuwe aandeelhouder en eigenaar (Globalon) en de overdracht van de clublicentie, wat nodig was na een financiële herstart. Wel moet de rechter ook nog een positieve uitspraak doen in deze zaak.

Maar de eerste stap is in elk geval gezet voor de Eerste Divisie-club. Als door deze overnamepoging ook een streep gaat, dan is de kans op een faillissement heel groot voor de club in de Hofstad. De KNVB is een van de twee instanties die akkoord moet geven voor de WHOA-procedure die ADO Den Haag wil starten (waarna de club deels financieel opnieuw kan beginnen, maar de licentie dus wel behouden blijft).

ADO Den Haag had tot 23 februari de tijd om groen licht te krijgen van de KNVB en dat is dus tijdig gebeurd. De verwachting is volgens De Telegraaf dat de rechter het voorbeeld van de Nederlandse voetbalbond komende vrijdag zal volgen, waarmee niets een redding van de Hofstedelingen door de overname van Globalon meer in de weg staat. Een deel van de schuldeisers krijgt nog wel zijn geld, maar ook een deel van de schulden hoeft dan niet meer te worden afgelost. Dat is een van de voorwaarden die Globalon gesteld heeft. 

Lees ook: 'Faillissement ADO dreigt opnieuw: lot in handen van KNVB'

Amerikanen naar MVV?

Verder kwam er potentieel overnamenieuws vanuit Limburg. Volgens Voetbal International heeft de Amerikaanse partij World Soccer Holdings interesse getoond in een aandelenpakket van MVV. Eerder hadden ze ook belangstelling om ADO Den Haag over te nemen, maar die club koos voor een andere investeerder. Algemeen directeur Erik Noor heeft laten weten dat MVV daadwerkelijk voor een gedeelte in buitenlandse handen kan vallen. Daarbij gaat het overigens om een minderheidsaandeel, dus geen overname van de gehele club.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen