'Marathonman' Weghorst blij van de hatelijke nul af te zijn

21 februari 2022, 20:14

Wout Weghorst (29) maakt een goede indruk in zijn eerste periode bij Burnley. De spits kwam in zijn eerste vier duels tot één doelpunt en gaf twee assists. Bovendien heeft hij in die wedstrijden inmiddels al een marathon gelopen (42 kilometer), een statistiek hij ook veel indruk maakt in de Premier League. "Fijn om zo belangrijk voor het team te kunnen zijn."

Dat stelt Weghorst tegenover De Telegraaf over zijn eerste periode in de Premier League. "Ik was goed begonnen en had direct invloed kunnen hebben met mijn spel en een assist, maar uiteindelijk is doelpunten maken altijd het leukste. Ik ben blij dat dat nu is gelukt", stelt de van VfL Wolfsburg overgekomen aanvaller, die in zijn eerste wedstrijd meteen een kansje liet liggen en niet veel later een nog grotere mogelijkheid om zeep hielp.

"Ik ging alleen op de keeper af en de chip die ik deed, was wel de goede keuze", haalt hij de herinnering op aan het moment. "Op die manier heb ik in Duitsland heel vaak gescoord, maar ik raakte de bal dit keer helemaal verkeerd. Die bal had erin gemoeten. Daar baal je ontzettend van en dat wil je zo snel mogelijk rechtzetten. Daarom was ik tegen Brighton extra getergd."

Lees ookBekijk hier de droommiddag van Weghorst met prachtgoal én assist

En toen kwam hij zelf uiteindelijk ook van de nul af en dat zorgde voor een klein beetje opluchting. "Het was een mooie aanval. De bal werd goed teruggelegd. Het was de eerste kans die ik kreeg en ik was vastberaden om te scoren. Ik raakte de bal perfect, vol overtuiging. Op het moment dat de bal van je voet vertrekt, weet je dat hij hangt", aldus de Nederlander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen