Toch WK voor Agüero? Gestopte Argentijn praat met voetbalbond

21 februari 2022, 18:46

Sergio Agüero moest zijn voetbalschoenen dit seizoen aan de wilgen hangen door hartproblemen, maar de kans is groot dat hij er dit jaar 'gewoon' bij is op het wereldkampioenschap. Niet als voetballer, maar als lid van de technische staf.

De Argentijn is daarover in gesprek met bondscoach Lionel Scaloni, zo vertelt hij bij Radio 10. "Ik wil het WK maken. Onlangs heb ik daar over gepraat met de trainer. Hij belde me zelf op, terwijl ook een aantal andere jongens uit de selectie dat deden. Deze week staat er weer een overleg op het programma, dan zien we wel wat eruit gaat komen. Het idee is in ieder geval om onderdeel uit te gaan maken van de staf", vertelt de gestopte aanvaller.

Hij werd afgelopen zomer transfervrij opgepikt door FC Barcelona na een geweldige periode bij Manchester City. In Camp Nou kreeg hij niet de tijd om zich onsterfelijk te maken. Een hartblessure bleek zo erg te zijn dat hij direct besloot om te stoppen met voetballen. Een hard gelag voor de aanvaller én beste vriend van Lionel Messi. Hij wist met zijn kameraad de Copa America te winnen, maar het wereldkampioenschap niet. Mogelijk kan hij dat nu doen als onderdeel van de staf. "Op deze manier kan ik de spelers bijstaan en blijf ik betrokken."

De kwalificatiepoule is nog niet voorbij in Zuid-Amerika, maar het is wel al bekend dat de landgenoten van Agüero sowieso naar het mondiale eindtoernooi toe mogen. Argentinië staat tweede in de poule, waar de eerste nummers vier direct geplaatst zijn en de nummer vijf play-offs moet spelen. Argentinië kan niet meer ingehaald worden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen