Lille moet miljoenenboete betalen aan Sporting

21 februari 2022, 16:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rafael Leão zal opgelucht ademhalen. De aanvaller leek zijn oude club Sporting Portugal een boete te moeten betalen van 16 miljoen euro, maar dat is toch niet het geval. Dat heeft het internationale sporttribunaal CAS bepaald.

De aanvaller verliet de Portugese topclub in 2018 transfervrij, nadat hij zijn contract eenzijdig had laten ontbinden. De reden was het incident met circa vijftig hooligans, die de eigen spelers aanvielen op het trainingsveld. Bas Dost was toen een van de spelers die aangepakt werd door de 'fans', waarna meerdere spelers niet meer voor de club in actie wilden komen. Een daarvan was Leão, die transfervrij de overstap maakte naar Lille OSC.

Sporting was hier niet van gediend en stapte naar de arbitragecommissie, omdat volgens het bestuur de contracten onrechtmatig ontbonden waren. De club uit Lissabon werd in het gelijkgesteld, waardoor de aanvaller 16,5 miljoen euro leek te moeten betalen. Dat was namelijk zijn transferwaarde op dat moment. Het CAS heeft besloten dat niet de speler, maar de Franse club, die hem transfervrij binnenhengelde, een geldbedrag moet betalen.

Waar Leão iets meer dan zestien miljoen euro moest betalen, moet de club een bedrag van twintig miljoen euro overmaken. Een hard gelag voor de regerend landskampioen, die al in de problemen zit qua financiën. Desondanks heeft Lille nog wel winst op de pijlsnelle aanvaller gemaakt. Hij werd in de zomer van 2019 namelijk voor 23 miljoen euro verkocht aan AC Milan. De aanvaller is dit seizoen bij de Italiaanse club goed voor zeven doelpunten en vier assists in 22 competitiewedstrijden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen