'Ten Hag krijgt snel duidelijkheid van Manchester United'

21 februari 2022, 12:32

Manchester United gaat deze week beginnen met een moeilijke zoektocht. De club gaat kijken welke trainer volgend seizoen aan het roer moet staan om de club weer richting de top te helpen. Twee namen staan bovenaan het wensenlijstje: Paris Saint-Germain-trainer Mauricio Pochettino en Erik ten Hag, die momenteel bij Ajax de scepter zwaait.

Dat nieuws is al wekenlang bekend, maar inmiddels wil de club volgens Engelse media dus serieus werk gaan maken van de zoektocht. Momenteel is Ralf Rangnick de keuzeheer op Old Trafford, maar bij zijn aanstelling was al bekend dat hij alleen het huidige seizoen af mocht maken. Hij werd gezien als ideale tussenpaus, omdat de droomkandidaten niet midden in het seizoen een transfer wilden maken. Rangnick vertrekt overigens niet helemaal bij de Engelse club: hij krijgt een rol als adviseur.

United wil nu doorpakken, zodat de nieuwe trainer ook zijn wensen aan kan geven voor de zomerse transferperiode. Op die manier kan de clubleiding daar de komende maanden vast op inspelen door spelers langer vast te leggen, te laten gaan of juist contact te zoeken met targets die de overstap moeten maken naar Old Trafford. Eerder werd al bekend dat de beleidsbepalers het liefste Ten Hag naar de Engelse topclub willen halen, maar de spelers zouden meer voelen voor Pochettino.

Manchester United staat momenteel vierde in de Premier League, waar stadgenoot City de ranglijst aanvoert. Het verschil tussen beide ploegen is maar liefst zeventien punten, simpelweg te veel. Met een nieuwe trainer aan het roer moet de Engelse club weer serieus mee gaan doen om de prijzen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen