Veerman steelt de harten bij PSV: "Zongen ze al voor de goal?"

21 februari 2022, 11:45

Joey Veerman heeft in recordtijd de harten gestolen van de PSV-supporters. De middenvelder werd toegezongen door de fans tijdens het met 3-1 gewonnen duel met SC Heerenveen. Tegen zijn oude club scoorde hij zijn eerste Eredivisiedoelpunt.

"Zongen ze op de tribune ook al voor de goal? Of daarna? Het was leuk om te horen en natuurlijk krijg ik daar vertrouwen van", vertelt de Volendammer in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De middenvelder zag Noni Madueke al vroeg de score openen, maar daarna werd Heerenveen sterker. "We kregen er na het eerste half uur geen druk meer op. Hoe dat kan? Ik vind het moeilijk te verklaren. Ze zetten het midden goed dicht en het veld hielp ook niet mee. Na de 1-0 wilden we graag doordrukken, maar gelukkig hebben we dat na rust wel gedaan."

Mario Götze zorgde vlak na rust voor de 2-1, waarna Veerman niet veel later de derde treffer voor zijn rekening nam. "Ik denk dat Mario en ik voor rust een fase goed wisten te combineren", vertelt de Volendammer, die als aanvallende middenvelder speelde, met de Duitser als valse spits. "Als tien is het soms zoeken naar de ruimtes en kom je automatisch iets minder aan de bal. Ik kan het wel, maar ben wel iemand die graag naar de zestien toe wil komen. In de tweede helft stond ik vandaag naast Ibrahim Sangaré en die plek voelde voor mij iets vertrouwder."

Ook de spelers van de tegenstander waren vertrouwd en bekend voor de spelmaker, die afgelopen winter nog in het shirt van de Friezen furore maakte. "Het was leuk om tegen die gasten te spelen, omdat het de afgelopen jaren vrienden van me zijn geworden. Ik laat ze nu maar even met rust, maar morgen maak ik nog wel een geintje met ze."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen