Walemark maakt indruk: 'Wat hij liet zien, smaakt naar véél meer'

21 februari 2022, 09:09

Hij kwam zondag slechts een halfuurtje in actie, maar Patrik Walemark heeft tijdens zijn invalbeurt tegen SC Cambuur (3-1) een uitstekende indruk gemaakt. In de Nederlandse media kan de winteraanwinst op positieve kritieken rekenen.

'Het Legioen van Feyenoord weet dat het jonge Zweedse talent Patrik Walemark (20) nog maar net binnen is, door de Zweedse winterstop fysiek nog niet op hetzelfde niveau is als de andere Feyenoorders, maar wat die dekselse aanvaller in een half uurtje liet zien tegen Cambuur smaakt naar véél meer', schrijft De Telegraaf.

Het Algemeen Dagblad ziet dat de vuurdoop van Walemark in De Kuip tot tevredenheid stemt. 'De 20-jarige rechterspits leek tijdens zijn invalbeurt van een klein halfuur aanvankelijk een beetje zoekende tegen de Friezen, maar met het eindsignaal van Kamphuis in zicht was daar opeens een heerlijke slalom en even later een vlammend afstandsschot. Zijn eerste treffer bleef uit, maar de Kuip maakte voor het eerst kennis met de speler die door kenners wordt gezien als de linkspoot die Feyenoord op termijn een forse transferopbrengst moet opleveren.'

Ook op Willem van Hanegem maakt Walemark vooralsnog een prima indruk. 'Bij invaller Patrik Walemark zag ik wel meteen dingen van een speler met iets extra's. Een beetje zoals die Jesper Karlsson van AZ', schrijft De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad over de speler voor wie Feyenoord in de winterstop zo'n drie miljoen euro betaalde.

Vanaf de bank genoot Arne Slot van Walemark, vertelt hij tegen De Telegraaf. "Hij had een paar mooie acties, één schitterende move had hij zelfs", aldus de trainer, die niet van plan is nu al een basisplaats voor de aanvaller in te ruimen. "Ik zie afgelopen week in een oefenwedstrijd dat hij nog niet zo ver is om 90 minuten alles te geven. Logisch ook als je na het seizoen in Zweden een tijd vrij bent geweest. Het is lastig om wedstrijdhardheid mee te pakken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen