"Moeilijk om te zeggen of Timber beter is dan De Ligt of De Vrij"

20 februari 2022, 23:36

Jurriën Timber was zaterdagavond de gevierde man bij Ajax. Hij zorgde voor de enige treffer tegen Willem II. Kenneth Perez is lovend over de mandekker, die hij omschrijft als 'vakman' bij Dit was het Weekend. Hij vergelijkt het talent met Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt, die beide imponeren in de Serie A.

"Hij blijft altijd rustig, ook als hij even in de problemen komt. Hij speelt in de Champions League ook heel goed, maar ik vind het moeilijk om te zeggen of hij beter is dan De Ligt en De Vrij. Zij spelen in topcompetities", aldus de analist, die Timber aan de bal goed vindt, maar in hem ook een pure verdediger ziet. "Als je kijkt hoe vaak hij in de één-tegen-één staat, hij lost het op alsof het niets is."

Perez zou bij Oranje met drie centrale verdedigers spelen, aangezien de keuze enorm is. Naast Timber, De Ligt en De Vrij is ook Virgil van Dijk nog inzetbaar. "Dan hoef je maar één teleur te stellen", aldus de Deen, die bijval krijgt van collega Marciano Vink. "Al die spelers kunnen met elkaar spelen, omdat ze op topniveau presteren. Het maakt niet uit wie je opstelt. Ze zijn allemaal even goed, al staat Van Dijk daar misschien boven."

Timber toonde zaterdagavond zijn klasse in aanvallend opzicht door de bal in de goal te frommelen, maar ook verdedigend maakte hij weer indruk op Perez. "Een kwaliteitsspeler, een vakman, een vakjongen. Hij kan één-op-één spelen, openingen verzorgen met de bal. Dat is een extra, dat hij onwijs goed kan voetballen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen