Veerman blinkt uit tegen oude club: "Dat deed me wel wat"

20 februari 2022, 23:50

Joey Veerman beleefde een prachtige zondagmiddag. De middenvelder speelde tegen zijn oude ploeg, scoorde zijn eerste Eredivisiedoelpunt voor PSV en werd toegezongen door de fans. Het was een perfecte wedstrijd voor de Volendammer, die zag dat Heerenveen vooral in de eerste helft aardig mee kon komen. Het duel eindigde in 3-1.

PSV kwam al snel op voorsprong tegen de Friezen via Noni Madueke, maar daarna wist de ploeg niet door te drukken. Veerman zag gelijkenissen met het duel van afgelopen donderdag tegen Maccabi Tel Aviv, toen de Eindhovenaren ook uit de startblokken schoten. "Er gebeurde een beetje hetzelfde. Heerenveen speelde zich er na een tijd goed onderuit. Maar in de top hoef je niet negentig minuten goed te spelen om te winnen. Dat is een heerlijk gevoel. We beslisten de wedstrijd kort na rust."

Na vijf minuten spelen in de tweede helft stond de eindstand op het scorebord, waarbij Veerman zelf voor de derde treffer zorgde. Hij pakte de bal af op de rand van het strafschopgebied en schoot na een snelle aanval de bal zelf tegen de touwen. Daarmee onderstreepte de middenvelder nogmaals dat hij ook verdedigend zijn mannetje staat. "Maar ik hoop niet dat ik daar bekend om kom te staan. Ik wil dat mensen zich mij herinneren door mijn doelpunten en mooie passes", vertelt hij voor de camera van ESPN.

Lees ook: Van Ginkel eerlijk: "Ik denk dat wij zelfs een beetje geluk hadden"

Met zijn doelpunt en de driepunter stapte hij met een goed gevoel van het veld tegen zijn oude ploeggenoten, met wie hij een paar weken geleden de kleedkamer nog deelde. "Het deed me wel wat om iedereen weer te zien, het zijn toch vrienden van me geworden. Ik heb tweeënhalf jaar met ze samengespeeld, dus contact is er nog steeds."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen