Schmidt kraakt grasmat: "Onmogelijk te herstellen"

20 februari 2022, 21:16

Roger Schmidt zag PSV zondagmiddag met 3-1 winnen van sc Heerenveen. Het zorgde niet voor veel blijdschap bij de trainer, die baalde van de slechte grasmat én de blessures. Érick Gutiérrez moest in de eerste helft met een brancard van het veld met een knieblessure, terwijl Cody Gakpo in de rust in de kleedkamer achterbleef na een tik op zijn enkel.

"Guti had veel pijn, hopelijk is het niet al te ernstig", vertelde de oefenmeester op de persconferentie, waarna hij doorging over de slechte staat van het veld. "Ik denk dat we een nieuwe grasmat nodig hebben, dit is onmogelijk te herstellen. Dat is niet alleen bij ons een probleem trouwen, bij heel veel clubs hebben de grasmeesters het zwaar. Je ziet wel vaker dat het moeilijk is om een veld aan het einde van de winter weer in goede staat te krijgen. Dat is voor ons wel belangrijk, omdat wij veel in de kleine ruimte spelen."

De trainer zag zijn ploeg goed beginnen op het slechte veld, maar na het openingsdoelpunt van Noni Madueke zakte het in. Tibor Halilovic zorgde voor rust voor de gelijkmaker, waardoor Schmidt met een ontevreden gevoel de kleedkamer opzocht. In het tweede bedrijf waren de Eindhovenaren na vijf minuten uitgelopen tot 3-1. "Wij moeten praten. Waarom brachten wij niet de normale energie? Aan het einde van de eerste helft hadden we het moeilijk", erkende Schmidt. 

Door de overwinning houdt PSV de druk enigszins op Ajax. Het gat blijft namelijk vijf punten, aangezien de Amsterdammers zaterdagavond met de hakken over de sloot wonnen met 0-1. "Gelukkig hebben we de overwinning uit het vuur gesleept. Dat was het belangrijkste", besluit de oefenmeester.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen