PSV verslikt zich nu niet in Heerenveen en herovert tweede plaats

20 februari 2022, 18:40

Met een 3-1 overwinning behoudt PSV de tweede plek in de Eredivisie. Na een 1-1 ruststand stelden de Eindhovenaren met doelpunten van Mario Götze en Joey Veerman binnen enkele minuten orde op zaken. Vleugelspelers Noni Madueke en Cody Gakpo waren er toen al niet meer bij; zij werden in de tweede helft gespaard, om zo fit te zijn voor de return tegen Maccabi Tel Aviv.

Nadat afgelopen week in de tussenronde van de Europa Conference League een moeizame 1-0 overwinning op Maccabi Tel Aviv behaald werd, was voor PSV vandaag tegen 'angstgegner' SC Heerenveen eveneens een overwinning nodig om in het spoor van Ajax te blijven. De Eindhovenaren wonnen de laatste drie wedstrijden niet van de Friezen, maar de voortekenen om deze reeks te doorbreken waren gunstig. De ploeg van Ole Tobiasen verloor namelijk de laatste vijf competitiewedstrijden, waarin ze bovendien geen enkel doelpunt maakten. Dit lijkt onder andere te komen door het vertrek van Veerman, die vorige maand van Heerenveen naar Eindhoven verkaste.

Nadat Xavier Mous onder Johnny Jansen de concurrentiestrijd van de ervaren keeper won, kreeg de oud-Feyenoorder onder Tobiasen in deze wedstrijd namelijk een nieuwe kans onder de lat. Veel had hij in de eerste helft echter niet te doen, want ondanks het vele Eindhovense balbezit na de openingstreffer, kwam het gevaar van SC Heerenveen. PSV toonde zich erg kwetsbaar op de rechterflank, waar de Friezen met zorgvuldige counters van profiteerden. Nadat Tibor Halilovic en Sydney van Hooijdonk eerder reeds grote kansen misten, bleek driemaal scheepsrecht voor de bezoekers. De poging van de vrijstaande Halilovic, die met enig fortuin de bal op een meter of 20 van het doel ontving, belandde via de inglijdende Olivier Boscagli namelijk in het PSV-doel.

Naarmate de slotfase naderde liet de thuisploeg SC Heerenveen meer aan de bal, maar de Friezen hadden moeite om een goede aanval op te zetten. De ploeg van Ole Tobiasen kreeg alsnog een handvol mogelijkheden, waarbij de grootste kans voor invaller Anthony Musaba was. PSV wachtte ondertussen rustig op de counter, maar wist ook niet meer te scoren. Zo eindigde dit duel in 3-1, waardoor PSV in het spoor blijft van Ajax. SC Heerenveen wist haar verliesreeks ondertussen niet te doorbreken, maar scoorde na 5 weken wel weer.

Opstellingen en beoordelingen*

PSV: Joël Drommel 6: Philipp Max 6, Olivier Boscagli 6,5, Jordan Teze 6,5, Mauro Júnior 7; Ibrahim Sangaré 7,5, Joey Veerman 7,5 (90. Yorbe Vertessen -), Erick Gutierrez 7 (43. Carlos Vinícius 5,5); Cody Gakpo 6,5 (46. Bruma 7), Mario Götze 7 (82. Marco van Ginkel -), Noni Madueke 7 (46. Ritsu Doan 6,5).

SC Heerenveen: Erwin Mulder 5,5; Lucas Woudenberg 5,5, Ibrahim Dresevic 6,5, Sven van Beek 6,5, Milan van Ewijk 6,5; Tibor Halilovic 6 (81. Arjen van der Heide -), Siem de Jong 6,5 (72. Rami Al Hajj -), Thom Haye 5,5 (87. Jan Ras -), Nicolas Madsen 5 (87. Anas Tahiri -); Amin Sarr 5,5, Sydney van Hooijdonk 5 (72. Anthony Musaba -).

Man of the match: Joey Veerman

*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen