Bayern voorkomt vormcrisis met benauwde zege op Viergever

20 februari 2022, 17:24

Bayern München heeft na twee duels zonder zege in de Bundesliga weer eens drie punten mogen bijschrijven. De Duitse koploper moest even vrezen voor een stunt van hekkensluiter Greuther Fürth, maar kwam uiteindelijk met de schrik vrij. Bayern boekte een zwaarbevochten overwinning. Uiteindelijk werd het in de slotfase nog 4-1.

Daarvoor mocht het uitgerekend een speler van de bezoekers danken. Verdediger Sebastian Griesbeck, die een verdedigend blok vormde met Nick Viergever, gleed de bal na rust in eigen doel na een voorzet van Thomas Müller. Kort daarvoor had Robert Lewandowski zijn ploeg met een intikker al aan de gelijkmaker geholpen. Hij zorgde tien minuten voor tijd voor de bevrijdende 3-1. Even later zorgde Eric Maxim Choupo-Moting in blessuretijd nog voor de vierde treffer.

Na een verrassende nederlaag tegen VfL Bochum (4-2) en een remise tegen RB Salzburg (1-1) was Bayern er alles aan gelegen om weer eens met een overwinning van het veld te stappen. Toch werd het puntenverlies de koploper in Duitsland uiteindelijk niet fataal. De recordkampioen heeft nog altijd negen punten meer dan nummer twee Borussia Dortmund, dat overigens zondagmiddag speelt tegen Borussia Mönchengladbach.

Voor Greuther Fürth, waar Branimir Hrgota de score opende, wordt de situatie met de week penibeler. De achterstand op nummer zestien FC Augsburg bedraagt inmiddels liefst negen punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen