Schmidt moet puzzelen in defensie; Veerman krijgt basisplaats

20 februari 2022, 15:45

PSV neemt het zondagmiddag zonder echte spits op tegen sc Heerenveen. Roger Schmidt geeft de voorkeur aan Mario Götze als valse spits. Dat betekent automatisch dat er op het middenveld een plekje vrij komt voor Joey Veerman, die afgelopen zomer de transfer maakte van het Abe Lenstra Stadion naar het Philips Stadion. Nu staat hij dus tegenover zijn oude club.

Götze wordt in de aanval gesteund door Cody Gakpo en Noni Madueke, die allebei in vorm zijn. In de defensie is het moeilijker voor de Eindhovenaren, die meerdere spelers missen door blessures. Andre Ramalho staat al langer aan de kant met een  kwetsuur, terwijl het duel ook voor Armindo Obispo en Phillipp Mwene te vroeg komt. Daarom moet Mauro Junior als rechtsback uit de voeten, terwijl Jordan Teze centraal zijn mannetje moet staan.

De viermansdefensie zal te maken krijgen met twee aanvallers van sc Heerenveen. Ole Tobiasen kiest namelijk voor een 4-4-2-formatie met een versterkt middenveld en de nieuwkomers Sydney van Hooijdonk en Amin Sarr in de punt van de aanval. Zij zullen vooral in de omschakeling gevaar moeten stichten.

PSV moet winnen van de Friezen, die dit hele jaar nog geen doelpunt gemaakt hebben. De Eindhovenaren willen de aansluiting houden met koploper Ajax, dat zaterdagavond met de hakken over de sloot met 0-1 won van Willem ll. Bij een driepunter van Schmidt en zijn mannen is het gat tussen beide topclubs weer vijf punten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen