'PSV gooide al lijntje uit naar Koeman, Cocu nog steeds kandidaat'

20 februari 2022, 12:52

PSV moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, nu Roger Schmidt onlangs heeft bekendgemaakt dat hij na dit seizoen uit Eindhoven vertrekt. De Eindhovenaren zouden al een lijntje hebben uitgegooid naar Ronald Koeman, die dit seizoen werd ontslagen door FC Barcelona.

Dat laat Marco Timmer, clubwatcher van PSV bij Voetbal International weten. De namen worden sowieso genoemd. Ronald Koeman, bijvoorbeeld. Daar is al een lijntje naar uitgegooid. Maar ik heb het idee dat hij de opvolger van Louis van Gaal wil worden bij Oranje. Maar Peter Bosz zou ook kunnen, die drinkt soms een bak koffie met Toon Gerbrands. Maar wie weet komt er wel iets out of the box uit de koker van Brands, die natuurlijk in het buitenland heeft gewerkt.

Toch lijkt Philip Cocu de meest voor de hand liggende naam in Eindhoven. Cocu was tot 2018 succesvol als trainer bij PSV, waar hij drie landstitels greep en een KNVB Beker won. De laatste tijd laat Cocu zijn gezicht ook veel zien bij de Eindhovense club. "Hij zat naast Hans van Breukelen, geloof ik", zegt Timmer.

"Hij laat zich veel zien, was ook bij Jong PSV", vervolgt Timmer. "Daar kun je van alles in zien, van alles van vinden. Een open sollicitatie lijkt me op zijn plaats. Philip Cocu heeft succesvol met Marcel Brands gewerkt, is een icoon bij PSV, heeft het er goed gedaan als trainer."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen