Milan bezwijkt onder koploperdruk, Union overleeft bizarre rode kaart

19 februari 2022, 22:40

Net op het moment Inter door het puntenverlies van de afgelopen weken de titelstrijd weer spannend had gemaakt en de koppositie had overgedragen, heeft AC Milan een misstap begaan. Op bezoek bij hekkensluiter Salernitana speelde het met 2-2 gelijk. Daardoor geeft het Inter zondag de kans om de koppositie in Italië weer terug te nemen.

Milan kwam wel nog op een hele snelle voorsprong, door al in de vijfde minuut via Junior Messias te scoren. Met een omhaal maakte Frederico Bonazzoli er voor rust wel weer 1-1 van. Na rust boog het de achterstand zelfs helemaal om, door een kopbal van Milan Djuric. De vierde seizoenszege voor Salernitana kwam er uiteindelijk niet, want Olivier Giroud maakte er 2-2 van. Het gat tussen AC Milan en Inter is nu twee punten, maar Inter heeft twee duels minder gespeeld.

Union blijft maar winnen

In België is dit seizoen een waar sprookje aan de gang. Promovendus Union St. Gilloise staat al vrijwel het hele seizoen bovenaan en heeft weer drie punten kunnen bijschrijven door de 0-3 zege op Sporting Charleroi. Met Bart Nieuwkoop in de basis waren Thierry Lazara en Christian Burgess voor rust verantwoordelijk voor de goals.

Toch leek het nog even mis te gaan, want spits Dante Vanzeir gaf in een vlaag van verstandsverbijstering zijn directe tegenstander een kaakstoot. Daardoor moest Union een helft met tien man spelen, maar ook voor die beproeving slaagde het met vlag en wimpel en maakte het in de blessuretijd zelfs nog de 0-3. Union staat nu tien punten voor op nummer twee Royal Antwerp, dat nog een wedstrijd tegoed heeft.